Wat doen wij

Urn Return: 

  • Zorgt voor respectvolle asverstrooiing op zee 

  • Biedt een groen alternatief voor asverstrooiing in de natuur 

Uitstrooien op zee 

Het cremeren van dierbaren en het uitstrooien van hun as is een duizenden jaren oud gebruik. Door de as uit te strooien, blijft de overledene verbonden met Moeder Natuur. UrnReturn plaatst de as in speciaal voor dit doel ontwikkelde, biologisch afbreekbare buidels. 

Ons schip vaart enkele malen per maand uit, om de biologisch afbreekbare buidels aan de zee toe te vertrouwen. De verpakking lost op en de as verspreidt zich via de stroming van het water door grote delen van de Noordzee en verder. 

Vervoer van de as naar Urn Return   

Wij nemen de zorg op ons voor discreet transport vanaf ieder huisadres -waar ook in Nederland of elders in Europa- naar UrnReturn.  

Een groen alternatief voor een laatste rustplaats 

Steeds meer mensen houden er in hun dagelijks leven een milieubewuste levensstijl op na. Velen van hen willen ook na hun dood dicht bij de natuur blijven. Ook zij die kiezen voor cremeren, zoeken naar groene alternatieven. Natuurbegraafplaatsen schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond.  

Natural Urn biologisch afbreekbaar 

De NaturalUrn is een asurn die in de grond wordt ingegraven. De urn is gemaakt van biologisch afbreekbare kokosvezel uit Sri Lanka en heeft een warme natuurlijke uitstraling. Deze afbreekbare urn biedt een zinvol alternatief voor hen die ervoor kiezen hun stoffelijke resten aan moeder natuur toe te vertrouwen op een manier die recht doet aan het leven dat zij achter zich lieten. De Natural Urn vormt een troostrijk en duurzaam voorbeeld van de Circle-of-Life gedachte. 

Natural Urn: The Tree of Life 

De Natural Urn is niet alleen een milieuvriendelijk alternatief, maar biedt ook een blijvende en troostrijke herinnering. In het speciaal daarvoor bestemde bovenste compartiment van de urn kan de stek worden geplaatst van een boom of een plant. De as van het lichaam dienst vervolgens als natuurlijke compost voor het nieuwe leven dat ontspruit: eenTree of Life. 

 

Voor particulieren en bedrijven 

De dienstverlening van Urn Return richt zich ook op bedrijven, zoals: 

- Uitvaartcentra 

- Crematoria 

- Woningcorporaties 

- Overheidsinstellingen 

- Gemeentelijke ontruimingsdiensten