Wie wij zijn

Het ontstaan

Na het overlijden van de echtgenote van Urn Return oprichter Cor van de Zandt, ontdekte hij dat het uitvoeren van de laatste wens van zijn overleden vrouw -het verstrooien van haar as op volle zee- voor een nabestaande minder eenvoudig is dan het lijkt. Hij besloot te onderzoeken of dat niet simpeler kon en liep al snel aan tegen regelgeving en de noodzaak van vergunningen. Ook voor het urnentransport, vanuit Nederland en omringende landen, moest een oplossing worden gevonden. Dit alles kostte veel tijd, maar hij slaagde daarin. Het gevolg: UrnReturn werd geboren.

Als de laatste wens van de overledene inhoudt dat zijn of haar as verstrooid wordt op zee, dan staat UrnReturn u bij om die wens op respectvolle wijze uit te voeren.

 

Elke overledene heeft een andere emotionele betekenis

Tijdens zijn onderzoek ontdekte hij ook dat het door omstandigheden voorkomt dat mensen een urn in huis hebben van iemand waarmee ze geen band (meer) mee hebben. Bijvoorbeeld een ver, onbekend familielid dat geen andere nabestaanden had. Om ook van hen respectvol afscheid te kunnen nemen dienen er mogelijkheden te zijn. Niet iedereen vindt het prettig een urn in huis te hebben, en plaatsing in een urnentuin of -muur brengt vaak aanzienlijke jaarlijkse kosten met zich mee. UrnReturn heeft een dienstverlening ontwikkeld die een alternatief biedt, voor zowel particulieren als bedrijven.